Hund angripen av varg under joggingtur, Norge

hund angripen under joggingtur norge

En grå skugga skymtade förbi innan den medföljande hunden angreps. Så berättar Sturla Kaasa om händelsen under lördagens jogginstur utanför Enebakk i Norge.

Det är inte första gången medföljande hundar angrips under joggingturer i Norge. Den norska tidningen Östlandets Blad rapporterar om Sturla Kaasa som joggade tillsammans med sin irlendska setter Kaisa längs en mycket populär och använd promenadväg. Tiken sprang enligt uppgift 15-20 meter framför Sturla när vargen angrep.

– Vi såg bara en grå skugga som kom från sidan. Vargen tog Kaisa och drog henne av vägen. Jag sprang efter och hörde hur hon skrek. När jag var någon meter bakom släppte vargen taget, berättar Sturla Kaasa för tidningen.

– Det var en riktigt stor varg, fortsätter Kaasa.

Med sig på turen hade Sturla också några vänner. De kom lite efter till platsen och de upplevde det som att vargen inte riktigt var beredd att ge ifrån sig bytet så lätt utan mer såg ut som om den skulle angripa igen då den vände åter mot Sturla och Kaisa. Efter en kort paus vände den dock in mot skogen.

Även norska experter har hävdat att vargar normalt inte angriper i närheten av människor men tillfällena blir, detta till trots bevisligen fler och fler. Ett svenska exempel på angrepp i absolut närhet av ägaren skedde i Norberg då Patrik Kvist och hans Rottweiler attackerades av en varg. Kvist hade sin hund i koppel och lyckades genom flera undanmanövrar undvika skador på hunden innan han till sist tog sig in i sitt eget hus.

Sturla Kaasa berättar att han observerat vargspillning vid flera tillfällen men att han aldrig tidigare sett någon varg.

Tiken klarade sig med en lättare hälta.

 

Källa: http://www.oblad.no/nyheter/ulv-angrep-under-joggetur-i-enebakk-1.8178326
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se