Hund attackerad av varg under promenad, Storebro

hund angripen under promenad storebroFrån ingenstans dök en varg upp och attackerade en hund under promenaden vid Sportstugan i Storebro. Hunden klarade sig med mindre skador.

UPPDATERAD 2014-02-14: Det finns vissa tveksamheter kring denna händelse enligt uppgifter från olika håll. Från Länsstyrelsens sida har man inte lyckats säkra några spår som entydigt visar på varg och man har heller inte fått in någon anmälan från personens i fråga. Man har dock funnit spår av ett större hunddjur.

Vidare råder viss tvekan om platsens namn. Enligt Posten och Sportstugans egen notering (karta finns) heter platsen Ulvekärr (varg) men andra gör gällande att platsen heter Uvekärr (rovfågel). Historiska dokument ger tyvärr ringa vägledning.

Att en hund blivit lindrigt skadad råder det dock ingen tvekan om enligt uppgiftslämnaren. Huruvida det var en varg som gick till angrepp är dock oklart. SLUT UPPDATERING.

Under onsdagen promenerade en 20-årig kvinna längs vägen vid Sportstugan i Storebro (gröna pilen). Hunden, Molly gick lös och befann sig en bit från ägaren då en varg plötsligt dök upp och gick till attack mot hunden.

– Min första tanke var att det var en hund, men den var alldeles för stor för att vara en hund. Jag är helt säker på att det är en varg som anfallit henne, säger Mollys matte till lokalpressen.

Kampen mellan hunden och vargen pågick ett antal sekunder under vilka Mollys matte gjorde vad hon kunde för att skrämma vargen. Vargen avbröt angreppet och återvände lika plötsligt som den dök upp in i skogen igen.

En bilist hjälpte Molly och hennes matte till veterinären.

Redaktionens kommentar: Som kuriosa kan nämnas att vägen som går invid Sportstugan heter Ulvekärrsvägen och området till vänster om den gröna pilen på kartan heter Ulvekärr. Som vi skrivit tidigare är vargens vandringsvägar geografiskt bestämda oavsett om det så har passerat hundra år eller mer sedan en varg passerade sist. Exakt vad som styr detta är okänt men för de som har varg eller gör vargobservationer i ett område kan det vara intressant att undersöka om det finns varggropar i samma område. Finns gropar är sannolikheten stor att det finns vargspår i närheten.

 

Källa: http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/56909/1/4/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se