Hund dödad av flera vargar, Finland

Också finska hundägare drabbades under helgen av vargangrepp. En jakthund angreps och försvann sent på lördagsnatten. Resterna av hunden påträffades först på söndagen.

Finska Iltasanomat skriver om en förlorad jakthund i närheten av Kontiolahti. Hundföraren berättar att hunden tystnat strax efter midnatt i närheten av en sjö. Trots idogt letande kunde han under natten inte återfinna hunden.

Nästa dag återupptogs sökandet och det var efter att blodspår påträffats som man förstod vad som skett. När den döda hunden till slut påträffades tillkallades polis som undersökte platsen och kunde konstatera att det förmodligen rörde sig om flera vargar som gått till attack. Från platsen för själva angreppet till där resterna av hunden påträffades var det cirka 300 meter vilket förklaras med att vargarna dragit den döda hunden till en annan plats för att äta upp den.

Enligt polisen återstod bara några tarmrester, hundens svans och gps-halsbandet.

 

Källa: http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288779988975.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se