Hund dödad av varg under jakt på fågel, Finland

Finska Kainuun Sanomat rapporterar om ytterligare ett vargangrepp mot en hund. Hunden angreps ett hundratal meter från ägaren och dog av sviterna.

Löshundsjägare i Finland lider relativt sett större förluster än deras svenska kolleger. Den officiella vargstammen är mindre än den Skandinaviska men detta till trots dödas fler hundar än i Sverige och Norge. Några skäl eller en förklaring till denna skillnad är svåra att finna. Finska Kainuun Sanomat rapporterade i söndags om ytterligare ett vargangrepp mot hund med dödlig utgång.

Eero Tikkanen, jagade tillsammans med sin hund i östra delen av Khumo på söndagsmorgonen. Hunden höll sig ett hundratal meter framför Eero då han plötsligt hörde hur hunden skällde till på ett märkligt vis.

Eero sprang mot platsen med hagelgeväret i beredskap. Väl framme ser han en vargen försvinna från platsen. Eero säger till tidningen att han aldrig hann skjuta vargen.

Hunden hade blivit illa biten i huvudet och över ryggen men Eero Tikkanen säger till tidningen att han trots skadorna hoppades på att hunden skulle överleva.

Under det att Eero bär hunden i famnen tillbaka den dryga milen till bilen känner han hur hunden sakta försvinner för att slutligen dö.

– Det kändes riktigt tråkigt. Det var en bra hund men på denna jakt gick allting fel, säger Tikkanen.

 

Källa: http://www.kainuunsanomat.fi/kuhmolainen/kuhmo/iso-susi-tappoi-metsastyskoiran-kesselin-itapuolella/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se