Hund överlevde vargattack, Värmland

Älgjakten fortsätter och med det också vargangreppen mot jakthundarna. Under torsdagen attackerades en laika i norra Värmland. Hunden klarade sig mirakulöst nog.

Hundföraren Jerry Pettersson berättar för tidningen Jakt & Jägare om hur hans Östsibiriska laika angreps av varg i norra Värmland. Jerry hörde vad han själv beskriver som ett hundslagsmål på ”liv och död” och att det var klart och tydligt så att risk för allvarlig skada förelåg.

Hunden var lyckligtvis bestyckad med en skyddsväst av kevlar och fjäderstål. Med dubbla rader av vassa piggar på ryggen är chansen att vargen vid ett första försök att bita över rygg eller kors faktiskt skadar sig i munnen. Jerry Petterssons agerande dvs att han sprang mot hunden samtidigt som han sköt i marken kan också ha bidragit till att hunden klarade sig.

En passkytt såg vargen lämna den aktuella såten och när man senare på dagen jagade ett annat område stöttes nya vargar ut. Ingen av hundförarna ville fortsätta jakten resten av veckan.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/terek-overlevde-vargattacken
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se