Hund vargdödad på gränsen mellan Dalsland och Värmland

 

drever dödad av varg värmland

En blandrashund dödades och åts delvis upp av varg under söndagen. Angreppet skedde på gränsen mellan Dalsland och Värmland

Enligt bekräftade uppgifter till Vargfakta, dödades en blandrashund av varg under söndagen. Angreppet skedde i trakterna av Västra Fågelvik utanför Årjäng.

Detaljer kring hur angreppet skedde är inte kände för tillfället men händelsen är bekräftad av flera av varandra oberoende källor.

UPPDATERAD 2014-10-03 Ägaren själv berättar för Vargfakta om angreppet – ”I lördags förmiddag blev vår hund IZA angripen av Varg. Hon var en blandning mellan smålandstövare och drever. Det var i Västra Fågelvik attacken skedde under pågående jakt.”

Ägaren säger också att hon uppfattat att ytterligare en hund blivit angripen inte långt från den plats där IZA dödades fast på den norska sidan av gränsen. Detta angrepp noteras av norsk media som skriver att en stövare klarat sig undan en vargattack under söndagsmorgonen. Läs mer om det här.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se