Hundägare filmade vargmöte, Tidaholm

hundägare filmade vargmöte tidaholm

En varg visar stort intresse för Linus Janzon och hans hund under promenaden utanför Dimbo, väster om Tidaholm. Sammanlagt filmades nästan 3 minuter av mötet.

Söndagen den 31 mars promenerade Linus Janzon med vänner och deras hundar utanför Dimbo, väster om Tidaholm. I filmsekvensen som dök upp på sociala medier under gårdagen visas en varg som förföljer sällskapet när de backar från platsen.

Kameramannen hörs i den första filmsekvensen kalla in sin hund, Harry närmare honom själv. Vargen är då inom 10-15 meter från ägaren och på väg mot dem. När hunden verkar vara under kontroll påbörjas reträtten från vargen, hela tiden med kameran riktad mot vargen.

Sammanlagt finns nästan 3 minuter film av mötet. Vargens beteende går knappast att definiera som skyggt då den aktivt förföljer gruppen i alla tre sekvenser. I slutet av den första sekvensen hörs kameramannen ryta till mot vargen och be den gå ”hem till skogen”. Vargen tar några steg åt sidan men fortsätter sedan förföljandet. Även i den andra sekvensen hörs filmaren uppmana vargen att ”gå hem” vilket inte ger någon effekt.

Mötet visar med all tydlighet hur intresserad en varg kan vara av hundar och hur liten notis den tar av människorna runtomkring. Man bör särskilt tänka på att människorna och sällskapshundarna är fler än vargen i situationen och detta till trots närmar sig vargen.

I en omvänd situation, där vargarna är fler än hundarna och människorna är denna typ av nyfikenhet direkt obekväm.

vargmöte youtube

 
Filmsekvens 1: http://www.youtube.com/watch?v=jJX_BrzFAZE
Filmsekvens 2: http://www.youtube.com/watch?v=kZl6MUZzOm8
Filmsekvens 3: http://www.youtube.com/watch?v=OkczpskQDCs
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se