Jagade bort vargflock som angrep hund, Kanada

manteifel-inbiten-vargvan-2_640px

Fem vargar hade omringat boxerhunden och angrep från alla håll. 16-åriga Tyler Allen fick tag på en lämplig gren och gick till anfall mot vargarna.

Tyler Allen tog sin boxerhund på promenad i söndags. Inte så långt hemifrån lät han hunden springa lös samtidigt som han själv lade sig gräset för att njuta av solen. Familjen bor mellan Kakabeka och Stanley i Ontario, Kanada vilket ligger öster om Thunder Bay vid Lake Superior.

Plötsligt hörde Tyler ett ljud som fick honom att reagera.

– Jag sprang mot ljudet och när jag kom över en kulle såg jag Marshal (boxern) omringad av fem vargar och på lite håll, på en kulle stod ytterligare 3 eller 4 vargar.

Tyler letade snabbt rätt på en lämplig gren och gick till anfall mot vargarna för att rädda hunden.

– Den största vargen var kanske 6-7 meter från mig och började gå mot mig. Han kom ganska nära och då slog jag efter den med pinnen varpå den vände om. Jag tänkte inte så mycket just då på vad jag höll på med, det var först efteråt jag insåg vad jag gjort, berättar Tyler för tidningen Thunder Bay News.

Boxern sökte sig snabbt till Tyler så fort vargarna tappat fokus. Han lyfte då upp den skadade hunden på sina axlar och sprang till en närliggande motorväg. Där försökte han få lift men det tog lång tid innan någon stannade vilket inte var så konstigt enligt Tyler då han var täckt av blod. Sent om sider lyckades han dock ta sig in till staden och kunde där ta hunden till en veterinär.

Diane Maki vid Northwestern Veterinary Hospital är förvånad över att hunden klarade sig. Enligt henne är det extremt ovanligt att hundar som angrips av vargar klarar sig till veterinär eller ens återfinns. För hennes del är det första gången hon behandlar en hund som angripits av varg trots att hon arbetat i mer än 30 år.

– Det är tur att hunden klarade jumskar och buk, att de känsliga delarna inte punkterades. Han kommer att bli återställd ganska snabbt, säger Maki.

 

Källa: http://www.tbnewswatch.com/news/281789/Wolf-attack
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se