Jägare sköt mot angripande varg

jägare sköt mot angripande varg

Nyss nedstigen från sitt jakttorn gjorde sig jägaren i ordning för att gå hem. Ett ljud avslöjare en inkommande varg med siktet inställt på jägaren. Skott avlossas med handeldvapen.

En 55-årig jägare från norra Tyskland passade på vildsvin i fullmånens ljus. Vid midnatt beslöt han sig för att avbryta och kliver ned från sitt jakttorn. I färd med att packa sin ryggsäck hör han så ett ljud, som från ett inkommande djur.

Han vänder sig om och ser en varg med sänkt huvud, halvöppen mun och rak svans komma springande mot honom. Jägaren skrek högt men vargen tog ingen notis utan höll såväl kurs som fart. Mannen har för vana att alltid ha med ett handeldvapen, en Walter PPK 7,65 vilken han i hastigt drog från sitt hölster och sköt i marken framför vargen.

Skottet träffade inte vargen men fick den tydligen att vika en aning åt sidan. Vargen passerade mannen samtidigt som den touchade hans ben innan den försvann i mörkret.

Den 55-åriga mannen som för övrigt är skjutinstruktör inom taktiskt skytte rusade till sin bil varifrån han ringde polisen.

Nästkommande morgon undersöktes platsen av myndighetspersoner som bekräftat händelsen.

 

Källa: http://www.jaegermagazin.de/UMNiedersachsenWolf.pdf | http://www.jaegermagazin.de/Protokoll_Wolfsangriff.pdf | http://www.jaegermagazin.de/aktuelles/detail.php?objectID=5456&class=62

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se