Jakthund vargdödad, Årjäng

jakthund vargdödad årjäng

En jakthund av blandrastyp dödades på lördagen av varg utanför Årjäng. Hunden var delvis uppäten när den påträffades.

De gps-halsband som numera är legio bland hundförare och jakthundar har haft betydande påverkan vad beträffar hundarnas säkerhet. Det gäller då man ser att hunden är på väg mot starkt trafikerade leder, vattendrag eller annat som kan tänkas vara riskabelt. Chanserna att kunna koppla hunden innan den når fram eller att hinna dit innan något händer är avsevärd jämfört med innan dessa tekniska verktyg fanns.

Men mot varg hjälper de föga. Möjligtvis om man befinner sig tillräckligt nära angreppet och på så vis kan springa i exakt rätt riktning även om man inte hör något. Men allt som oftast ser man bara att hunden blir stilla och att det blir tyst i skogen.

Per-Erik Axelsson miste på så vis en jakthund av blandrastyp under lördagen. Hunden hade haft kontakt med flera drevdjur under inledningen av jaktdagen men så plötsligt stannade hunden upp. Efter en stund uppsökte han hunden och fann henne då död och delvis uppäten.

Lyssna gärna till radiointervjun med Per-Erik Axelsson på Jakt & Jägares hemsida via länken nedan.

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/per-erik-hittade-bella-vargdodad
Foto: Privat

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se