Jämthund angripen – varg skjuten enligt paragraf 28

En jämthund angreps av två vargar på torsdagsmorgonen. Jämthunden skadades mycket svårt innan en av vargarna sköts av ägaren.

Tidningen Svensk Jakt rapporterar i sin nätupplaga om ännu ett vargangrepp mot hund. Denna gång angreps en jämthund söder om Munkfors i Värmland. Jämhunden attackerades av två vargar bara minuter efter att den släppts i samband med älgjakt.

Ägaren till hunden sköt en av de två vargar enligt paragraf 28. Trots detta ingripande han hunden tillfogas mycket svåra skador. Angreppet lär också ha skett i närheten av bebyggelse och är det andra på kort tid. Det är oklart i nuläget om jämthunden kommer att klara sig.

Det är för övrigt tredje gången paragraf 28 nyttjas denna höst vilket lett till att tre vargar fällts. Detta är dock första gången som en hund varit orsak till nyttjandet. De två föregående gällde får i Örebro Län och kor i Kalmar Län.

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/09/hundattackerande-varg-skots/

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se