Junselevargen och partner försvunna?

flyttvargen

Mittnytt rapporterar om att Junselevargen, den gulröda och hennes nya partner inte synts till på en månad. Nysnö ger nu myndigheterna möjlighet att spåra av området.

Sveriges i särklass mest omtalade varghona, den rödgula som flyttats kors och tvärs genom landet har inte synts till på en månad. Samerna har enligt uppgift till Mittnytt inte heller sett henne eller spår av hennes framfart. De senaste bekräftade spårobservationerna gjordes i mitten av februari.

Gunnar Ledström vid Länsstyrelsen i Västernorrland förklarar att det stundtals varit svåra förhållanden i området med skarsnö men det borde inte undanhålla vargarna från att ta renar. I morgon ger sig i alla fall Ledström och kolleger ut i ett nytt försök.

– Vi ska jobba oss igenom området, säger Gunnar Ledström.

Mittnytt lägger ut texten om illegal jakt som en möjlig förklaring till parets försvinnande men Ledström menar på att naturen bjuder på många faror i sig själv.

– Det finns många sätt att dö för en varg, jag tänker till exempel på det öppna vattnet i Ångermanälven, säger Gunnar Ledström som i nuläget inte vill spekulera i om något brott kan ligga bakom vargarnas försvinnande.

 

Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/vart-har-junselevargen-tagit-vagen

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se