Kampanj mot varg i Maremma, Italien

kampanj mot varg i italien

Lantbrukare i Maremma, Italien gör gemensam sak mot vargen som de menar hotar deras traditionella näring.

Italienska lantbruksorganisationer har gjort en kampanj för att uppmärksamma människor på att vargen faktiskt hotar den traditionsbundna fårnäringen i Maremma. Bilden av ett vackert landskap med betande får ställt mot ett får som dödats av varg är svår att missförstå – Försvara våra bönder, försvara våra traditioner, minska antalet vargar.

Kampanjen ses dock inte med blida ögon av italienska miljöorganisationer som menar att vargen är ett litet problem jämfört människan. Enligt miljöorganisationerna slaktas 700 miljoner djur varje år för att förse människor med livsmedel och att då bråka om att vargen dödar ett par får är moraliskt förkastligt.

Miljöorganisationerna säger dock att Italien är på rätt väg då antalet veganer och vegetarianer ökar och numera omfattar 7% av befolkningen.

 

Källa: http://www.grossetooggi.net/notizie/attualita/5126/campagna-shock-con-agnello-sgozzato-a-difesa-degli-agricoltori
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se