Känd vargprofil lämnar länsstyrelsen

Lars Furuholm, rovdjursansvarig sedan 20 år i länsstyrelsen Värmland, lämnar sin tjänst, ett år före pensionen. Han har tröttnat på EU och den ogenomtänkta svenska rovdjurspolitiken.

Rovdjurstjänstemannen Lars Furuholm har under lång tid förespråkat regional vargförvaltning och även försökt att arbeta så nära Värmlandsborna som möjligt. Men en fungerande vargpolitik känns alltmer avlägsen, anser han.

– Man har ju pratat om den här regionaliseringen under lång tid och det har ju inte blivit någonting av den egentligen, säger Lars Furuholm i en intervju med Värmlandsnytt.

Han tycker att EU bara gjort situationen värre i Sverige och ökat klyftorna. Nu finns det ingen acceptans alls längre, vare sig det gäller vargförespråkare eller motståndare, menar han. Och politiken tycks bara handla om att se rätt ut inför EU och ingenting om våra egentliga problem. Allt för att slippa EU-domstolen.

Med ett år kvar till pensionen väljer nu Lars Furuholm att lämna sin tjänst. Det börjar bli tid att skola in någon ny, säger han. Speciellt som så mycket ska presenteras i vargfrågan i höst.

 

Landshövdingen går också

En anledning för Lars Furuholm att göra lite snabbare sorti kan vara att hans chef, landshövding Eva Eriksson, avgår i sommar och att Viltförvaltningsdelegationen därmed måste få en ny ordförande. En omställning som kan kännas ointressant för en person som står inför sin pension.

Eva Eriksson som suttit i hövdingastolen sedan april 2004 efterträds av riksdagsmannen Kenneth Johansson. Han är centerpartist och för närvarande ordförande i riksdagens socialutskott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Landshövding Eva Eriksson avgår från sin post under sommaren.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se