Karelsk polis sköt varg inne i staden Pitkyaranta, Ryssland

Den Karelska polisen i Pitkayranta fick ett alarmerande telefonsamtal om angripande vargar. Väl på plats kunde polisen konstatera att vargarna barrikaderat en dörr bakom vilken människor sökt skydd.

I Pitkayranta, drygt 5 mil från den Finska gränsen utspelade sig ett drama under tisdagsmorgonen. Vakthavande befäl på den lokala polisstationen fick ett nödsamtal från en man som sagt sig blivit angripen av varg på Parkovagatan. Skyndsamt tog sig polisen till platsen.

Väl där hittade poliserna flera vargar på en bakgård framför ett hus. Vargarna höll vakt framför entrédörren bakom vilken det fanns flera människor som sökt skydd från vargarna.

 

Sköt mot vargen

Polisen uppfattade situationen som besvärlig och bestämde sig för att skydda människorna som barrikaderat sig bakom dörren. Ungefär samtidigt uppfattar vargarna att poliserna är närvarande och plötsligt blir de intresserade av dem istället. En av vargarna gick till anfall mot en av poliserna varpå den besköts.

En varg föll till marken samtidigt som de övriga vargarna stannade upp under ett litet ögonblick. Den påskjutna vargen reste sig då återigen och försökte sig på ytterligare en attack mot polismannen. Fler skott avlossades varpå vargarna motvilligt återvände till skogs.

Enligt Rianovosti skall två vargar ha dött i samband med händelsen.

Pitkyaranta ligger drygt 5 mil från den finska gränsen och har cirka 11 500 innevånare.

Länk till originalartikeln.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se