Kommunpolitiker fick ingen information om vargmöte i Svenljunga

Länsstyrelsen bjuder in till möte om vargflytt – utan att informera kommunen. Kommunalrådet Eva Johansson (C) är kritisk. – Vi borde ha fått veta att det här var på gång, säger hon på en fråga från Borås Tidning.

Förra måndagen annonserade länsstyrelsen om ett informationsmöte om Svenljunga som eventuell plats för utplacering av varg i framtiden. Eva Johansson fick vetskap om planerna genom annonsen i Borås Tidning.

– Jag har fått många samtal från oroliga människor, men kan bara säga till dem att jag vet lika lite som dem om det här, säger Eva Johansson.

Hon tycker att länsstyrelsen på något sätt borde ha informerat kommunen om sina planer. Det brukar ske i andra ärenden där länsstyrelsen driver egna projekt i området.

– Vi har ett ansvar att driva våra medborgares talan i frågor som berör. Det här är en fråga som berör och engagerar många människor, säger Eva Johansson.

 

Tar till sig kritiken

Anita Bergstedt-Söderström är rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Västra Götaland. Hon håller med om att Svenljunga kommun borde fått information i förväg och tar till sig kritiken.

– Det fanns ett brev med mer utförlig information än den som var i annonsen men någonting blev fel när jag skulle skicka det. Det mail jag skickade har uppenbarligen inte kommit fram, säger hon.

Anita Bergstedt-Söderström har sökt Eva Johansson och hoppas få kontakt med henne före mötet. Om inte annat kommer de att ses i Östra Frölunda i kväll.

– Vi är flera som kommer att gå på mötet, jag kommer att gå liksom oppositionsrådet Stefan Carlsson, säger Eva Johansson.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se