Kvinna attackerad av varg, Rumänien

kvinna attackerad av varg rumänien

Rumänsk TV rapporterar om att en kvinna attackerats av en varg. Angreppet skedd i början av januari i Arges i centrala Rumänien.

Nättidningen Ziare refererar till ett inslag i rumänsk television där ett vargangrepp beskrivs som skall ha ägt rum i Arges i början av januari i år.

En 74-årig kvinna hörde hundslagsmål på sin bakgård. Hon tog sig därför ut för att se vad som hände och upptäckte då att två hundar angreps av en varg. Vargen skall då ha vänt sig mot kvinnan och bitit henne i handen.

När ambulansen dök upp var vargen fortfarande kvar. Flera grannar hade anslutit till platsen och försökte tillsammans jaga bort vargen. En av dem beväpnade sig med en motorsåg med vilken han gick till attack mot vargen. Till slut lyckades byborna döda vargen.

Kvinnan togs till sjukhus för behandling mot rabies och förväntas vara inlagd några dagar.

Man har också företagit vaccinering av samtliga tamdjur i byn då vargen innan den angrep kvinnan och hennes hundar också bitit en häst. Rekommendationen från borgmästaren Malureni Alexandru Cristescu är att samtliga hundar i byn hålls fastbundna till dess att man vet om det är fler än en varg som rör sig i området.

Lokala jägare har ombetts att undersöka om det rör sig om en flock vargar eller ett enstaka djur.

 

Källa: http://www.ziare.com/stiri/atac/o-femeie-din-arges-a-fost-atacata-de-un-lup-1276950
Källa: http://www.ziare.com/articole/femeie+atacata+de+lup

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se