Kvinna slog varg med räfsa, Finland

kvinna slog varg med räfsa finland

En varg på jakt efter gårdens katt jagades bort med en välriktad träff med räfsan. För Marketta Räisälä blev vargbesöket en kamp om kattens liv.

Pensionerade Marketta Räisälä gick en promenad med sin 8-åriga katt Huey. Marketta hade katten i sele under promenaden och väl tillbaka till huset blir katten plötsligt panikslagen och tar sig ur selen för att fly upp i närmsta träd.  Marketta finner sig då stå öga mot öga med en varg.

– Den hade lång nos, gula ögon, svart päls på ryggen och den visade tänderna, berättar hon för tidningen.

Vargen var också försedd med ett sändarhalsband enligt Marketta som vid det här laget säger sig vara i chocktillstånd över mötet.

– Jag blev livrädd, armar och ben skakade och jag tänkte för mig själv att ”vi får se hur det här går”, fortsätter hon.

Marketta gör allt för att manövrera vargen bort från katten. Hon får tag på några rosenkvistar som hon viftar med mot vargen som efter en god stund beger sig bort en bit ur synhåll. Marketta hinner dra en suck av lättnad då hon tror att vargen gett upp sitt försök att ta katten.

Men vargen återvände ganska snabbt med siktet inställt på katten i trädet. Marketta ville inte lämna katten ute för att själv gå inomhus utan beväpnade sig med en räfsa. Hon uppger att hon träffat vargen på nosen med räfsan och att den då flydde.

– Efter träffen försvann vargen men jag såg inte exakt åt vilket håll den sprang.

Kampen mellan Marketta och vargen om katten varade i ungefär en timme under vilken tid hon skrek högt flera gånger.

– Jag skrek högt flera gånger. Hela byn trodde säkert att jag blivit galen, fortsätter hon.

Marketta är inte förtjust i att vargarna rör sig så nära husen och hoppas att någon tar bort vargen så att hon slipper vara rädd för såväl sitt eget som kattens skinn.

Källa: Faksimil enligt ovan.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se