Länsstyrelsens personal återigen hotad efter skyddsjaktsbeslut

Personal från länsstyrelsen i Västmanland har nyligen mottagit hotbrev efter att de beslutat om skyddsjakt på två vargar i länet.

Efter att den 16 januari ha fattat beslut om skyddsjakt på två vargar har det nu inkommit hot mot länsstyrelsens personal i Västmanland.

– Hotet kom i form av ett brev som nu analyseras. Förundersökning har inletts med rubricering ”Olaga hot”, meddelar Åsa Hedin som är polisens kommuníkationschef i Västmanland.

– Anledningen att vi tar det här brevet på allvar är att det är väldigt hotfullt skrivet, tillägger Erik Bergman, länsstyrelsens pressekreterare.

Hot mot tjänstemän som bara gör sitt jobb i rovdjursförvaltningen blir allt vanligare. I höstas hände det i Kronobergs län efter att man beviljat skyddsjakt på den sk Kynnatiken. En handläggare tvingades att flytta till hemlig adress. Vargfakta har skrivit om det i en tidigare artikel.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se