Lars räddade sin Eros i sista stund

Lars Johansson är glad att han har kvar sin nioåriga jämthund Ryvikens Eros. Första jaktdagen var det två vargar som var mycket närgångna på hunden.

– Vi höll på med att ta upp spår på älg. Då hörde jag hur hunden gnällde till en bit ifrån mig, jag sprang dit och fick se två vargar som var runt min hund. De höll på att lukta på varandra, en varg framför och en bakom hunden, berättar Lars Johansson.

Han sprang mot hunden och vargarna, och skrämde bort vargarna, först ville hunden följa med vargarna, men Lars lyckades få fatt i sin hund och kopplade den.

Efter den incidenten flyttade jaktlaget direkt jakten till ett annat område av de 9 000 hektar som de har att jaga på.

Att det finns varg i området vet Lars Johansson och de andra jägarna om. Tidigare har de dock inte varit så orädda och intresserat sig för hundarna när det är människor i närheten.

Att det gick bra för Ryvikens Eros får tillskrivas att husse var så nära att han med att ingripa innan vargarna gick till attack.

Artikel: Lars räddade sin Eros – nwt.se

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se