Man dödad av vargflock, Ryssland

man dödad av vargflock ryssland

En vargflock gick till angrepp mot en grupp människor i republiken Ingusjetien, norr om Georgien. En man skall ha dödats enligt uppgifter till media.

I torsdags bevittnade bybor i Alkhasty, södra Ingustjetien hur en flock vargar gick till angrepp mot ryska soldater i närheten av byn. Enligt uppgifterna skall soldaterna ha avlossat skott mot de angripande vargarna. Skotten till trots dödades en man av flocken då ingen av vargarna lär ha träffats.

Angreppet var det andra på kort tid då flera poliser ansattes hårt av en vargflock i ett närbeläget skogsområde under lördagen. Poliserna lyckades förskansa sig i sin bil varifrån de sköt mot vargarna som efter en stund drog sig tillbaka.

Det är oklart vad som orsakat denna aggressivitet som av allt att döma är begränsad. Nyligen sågs en flock vargar i byn Bamut, passera ett par betande kor utan att gå till angrepp. Korna flydde i panik men kunde samlas in av herden under dagen.

 

Källa: http://www.kavkaz.org.uk/russ/content/2014/03/15/103560.shtml
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se