Människor smittade av rabies efter vargangrepp

Människor smittade av rabies efter vargangrepp

Flera personer skadades i samband med att en rabiessmittad varg gick till attack i en by i södra Vitryssland. Några av dem sattes under behandling mot viruset.

I ett händelseförlopp som påminner om många andra vargangrepp där människor skadas ådrog sig tre människor bitskador från en rabiessmittad varg. Vargen dödades i samband med att den gick till en andra attack i samma by varefter man obducerade och konstaterade att den var smittad av det dödliga viruset.

Den smittade vargen hade tagit sig in i en by i södra Vitryssland, ett område där rabies är vanligt förekommande, där den mer eller mindre oprovocerat gick till angrepp mot en man. Mannen fick hjälp av en granne att värja sig mot vargen varpå den försvann bara för att gå till ny attack en bit bort. En man och en kvinna skadades vid den andra attacken. Vargen dödades dock under detta angrepp.

Medicinska åtgärder sätts nu in för att hindra smittspridningen. Det är helt avgörande att behandling sätts in snabbt för att kunna häva sjukdomsförloppet. En sent påkommen smitta går inte att hejda och leder till döden.

 

Källa: http://www.belta.by/ru/all_news/incident/Pokusavshij-zhitelej-Svetlogorskogo-rajona-volk-stradal-beshenstvom_i_692799.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se