Meriterad Finnstövare dödad av varg utanför Filipstad

Vargens bitskador på hundar och mindre djur.

Finnstövaren Asta var en av tre hundar som föll offer för varg denna helg. Ägaren Bele Ohlsson är fruktansvärt ledsen över att ha förlorat en så duktig hund som Asta.

– Det är fruktansvärt. Jag har jagat hare i 65 år och inte trodde jag att jag skulle behöva uppleva något sådant här, berättar Bele, medtagen via telefon till Jaktjournalen.

Bele var ute med Asta och jagade hare under söndagen. Stövaren hade gått fantastiskt bra och hade mer än 120 minuters drevtid avklarat när det så blev helt tyst i skogen.

– Hon drev fantastiskt bra och vi satt och fikade för att lyssna på det hela. Plötsligt blev det tyst och jag började undersöka saken på min gps.

Stövartiken var då still cirka 500 meter ifrån ägaren som tog bilen för att snabbt komma till platsen.

– När jag hittade henne hade vargen tagit hela bakdelen. Hade vi inte skrämt den när vi kom hade säkert hela hunden blivit uppäten säger Ohlsson till Jaktjournalen.

Asta hann inte bli mer än fem år men var välmeriterad. Kvar i hundgården finns nu bara en avkomma efter Kviståsens Asta.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se