Misstänkt vargobservation vid förskola, Fagersta

Vargobservation vid förskola fagersta

Fagersta-Posten rapporterar om en misstänkt vargobservation. En förmodad varg sågs tidigt på morgonen i Melingområdet, cirka 1oo meter från en förskola.

Göran Carlsson har sett varg tidigare och är ganska säker på att det var en varg han såg 20 minuter över sju på fredagsmorgonen. Fler lär också ha sett den förmodade vargen enligt Carlsson. Observationen gjordes i Melingområdet, ovanför Rosenlundsvägen förbi Hedins.

– Jag har sett varg förut och det är fler som har sett den, berättar Göran för Fagersta-Posten.

För två år sedan såg Carlsson en varg vid Kvarnbacken vilket gör att han inte är direkt förvånad. Han ringde dock till sin dotter som brukar gå med barnvagn i området och varnade henne. Vidare påpekar han att det kanske inte är så bra med varg springande runt förskolor.

– Det går ju småungar där varenda morgon. Det är ju inte bra när vargen bara är 100 meter från lekis, säger Göran Carlsson till tidningen.

Redaktionens kommentar: Det är inte helt ovanligt att förskolor är placerade med närhet till naturen för att främja barns intresse och möjlighet att vistas i en alternativ miljö. Det anses vara viktigt för barns inlärning och utveckling med abstrakta miljöer likt naturen. Ett rum där räta linjer saknas sägs utveckla hjärnan. Hur det blir med det i Fagersta och på andra platser får framtiden utvisa.

Källa: http://fagersta-posten.se/nyheter/1.1909312-misstankt-varg-i-narheten-av-forskola.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se