Mötte vargar vid badsjö, Ramsjö

Fler vargar betyder alltjämt fler möten. Det fick Per Ericsson erfara då han klev upp ur Skånsjön nära Ramsjö välkomnades han av fyra vargar.

Per Ericsson badade i Ramsjön tillsamman med sin hund Sacoo. Han hade kastat ut en leksak till hunden och bestämt sig för att det för egen del var färdigbadat. Väl uppe vid bilen, iförd badbyxor möter han fyra vargar. En av dem, den största bestämmer sig för att inspektera Per lite närmare:

– Den kom emot mig och jag stod där i bara badbrallorna och tänkte att det här går åt helvete. Jag kunde ju inte göra något, hade inget att försvara mig med. Jag stirrade bara in i vargens ögon, berättar Per Ericsson för helahälsingland.se.

Vargen vände dock tillbaka till de övriga tre vargarna när den var cirka 3 meter från Per. Hunden Sacoo märkte aldrig av vargarna då den var i full färd med att apportera leksaken.

Vargmötet inträffade vid 10-tiden på söndagen.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se