Hund attackerad nära ägaren

Det var under en kvällspromenad som Robert Olsson, Gillberga kom i kontakt med vargen. Hans båda hundar, en svart labrador och en dansksvensk gårdshund rastades utan koppel på en gärde i närheten av husen.

Plötsligt hörde Robert den lilla hunden skrika samtidigt som labradoren började skälla. Robert kunde inte direkt avgöra vad det var som hände trots att han var försedd med pannlampa.

– Den lilla hunden kom farande förbi mig och sprang hem och in på gården. När jag ropade in labben och kopplade den såg jag några ögon i mörkret och så kom vargen fram, berättar Robert för tidningen Jakt & Jägare.

– Jag började gå hemåt men vågade inte vända ryggen till utan backade hela vägen samtidigt som jag skrek. Men trots det följde vargen efter på mindre än tio meters avstånd.

Roberts sambo Marie uppfattade att något ovanligt hände utanför huset. När hon öppnade ytterdörren stod Lisa, som dansksvenska gårdshunden heter, där.

– Hon flög in i huset när jag öppnade dörren, berättar hon för Jakt & Jägare.

Den mindre hunden verkade ha farit illa av angreppet från vargen varför den togs till Strömsholms djursjukhus. Hon stannade kvar på sjukhuset i två dygn och fick såväl dropp som syrgas. Nu verkar hon i alla fall vara fysiskt återställd.

En besiktningsman från Arboga, Bertil Persson har undersökt platsen för angreppet och anser det som stor sannolikhet för att det var varg.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se