Nästan 1 000 nötdjur vargdödade, Ryssland

1000 nötdjur vargdödade ryssland

Vargproblemen runt Bajkalsjön i mellersta Ryssland är alltjämt ansträngande för lokalbefolkningen. Nu efterfrågas krafttag mot vargen av lokala politiker.

Varje år rapporterar vi om omfattande vargangrepp på tamboskap i främst mellersta Ryssland. Vargstammen har sedan Sovjetunionens sammanbrott varit på stadig tillväxt efter att återkommande nationella program för rovdjursbekämpning upphört.

Lokala politiker i Agin, öster om Bajkalsjön uppmärksammas på att nära nog 1 000 nötdjur dödades av varg under 2014. Vargens predation i en liten och till stora delar agrar ekonomi ger upphov till helt andra och mer omfattande effekter än i exempelvis Europa.

I väntan på hjälp från myndigheterna har innevånarna själva samlat ihop pengar till ammunition och bränsle för att jägarna skall kunna hålla nere vargstammen. Men, menar lokala representanter, det räcker inte för att åtgärda problemet varför man nu kräver att myndigheterna går in och styr upp situationen.

 

Källa: http://baikal24.ru/text/07-02-2015/vvolkov/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se