Naturskyddsföreningen överklagar skyddsjakt på varg i Kronoberg

Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt på vargtiken i Kronoberg, kallad Kynna, föll inte i god jord hos Naturskyddsföreningen. NSF har överklagat skyddsjakten och tar nu frågan till kammarrätten.

Naturskyddsföreningen anser att de bör ha rätt att överklaga beslutet. Bland annat hänvisar de till att EU ger miljöorganisationer rätt att överklaga och beslut som kan strida mot den miljölagstiftning som finns inom EU, skriver Blekinge Läns Tidning. I övrigt anser NSF att skyddsjaktbeslutet strider mot gällande jaktlagstiftning.

Beslutet om skyddsjakten från Naturvårdsverket gällde fram till den 4 november då jakten avslutades utan att vargen hade fällts. Under dagen väntas NVV fatta beslut om en eventuell förlängning av skyddsjakten.

De ekonomiska aspekterna av ett juridiskt ärende kring beslutad skyddsjakt är inte klargjorda men som alltid är det kostnader kopplade till rättsprocesser. Dessutom upptas tid av rättsväsendet.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se