Nätverk av kvinnor mot varg

De närgångna vargarna och de många angreppen på tamdjur och husdjur i Skultunareviret norr om Västerås har fått kvinnor i Fläckebo att reagera – nätverk mot varg startat.

Gruppens arbetsnamn är Rödluvan och mormor och i vår tänker de uppvakta regeringen om de lokala problemen vargen orsakat. I gruppen ingår ett tiotal medlemmar som alla har hemvist i det berörda området.

– Nu har vi gått ut på Facebook och har redan fått ett hundratal namn där. Vi har också börjat med en namninsamling på papper, säger en taleskvinna till Sala Allehanda.

Som en följd av att debatterna kring varg brukar vara känslosamma vill taleskvinnan än så länge vara anonym. Fram till den sista februari skall gruppen samla in namn som sedan skall tas med när berörda ministrar uppvaktas.

– Vi tycker att det är skrämmande hur fort utvecklingen gått. För ett år sedan hade ingen en fundering på varg när man gick ut på promenad, kommenterar taleskvinnan till Sala Allehanda.

Reds. notering: Det är vår erfarenhet att insikten kommer först när man faktiskt möter en varg på nära håll eller ser följderna av en attack på tamboskap eller husdjur.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se