Nordisk jaktchampion dödad av varg, Värmlands Län

Älgskallets Aritza 1311 Gräsmark

Under fredagen dödades ännu en välmeriterad älghund i Värmland. Jämthunden Aritza var såväl nordisk jaktchampion som svensk utställningschampion.

En älghund med en ansenlig meritlista dödades under fredagen i samband med en representationsjakt för skogsbolaget Stora Enso. Jämthundstiken angreps i samband med att hon hade älg framför sig och strax efter att hon skytt som inte haft möjlighet att fälla älgen.

Skytten hade straxt därefter sett en varg komma efter ekipaget vilket rapporterades via radio till hundföraren och ägaren till hunden, Ronny Karlsson som så fort som möjligt försökte nå hunden för att undvika ett angrepp.

– Plötsligt ser jag på pejlen att hon blir stilla på en myr cirka 400-500 meter bort. Då förstod jag vad som hänt. När jag kommer fram ligger vargen och äter på Aritza. Jag skjuter ett varningsskott och vargen springer iväg en liten bit. Jag går fram mot Aritza för att se, då vänder vargen mot mig och jag skjuter ett skott mot vargen på cirka 20 meter. Jag är omtumlad och vet inte om det tar, berättar Ronny för tidningen Jaktjournalens nätupplaga.

Polis och personal från länsstyrelsen kom senare till platsen med spårhund för att avgöra om vargen träffats av Karlssons skott. Någon mer information kring detta har ännu inte framkommit.

 

Källa: http://jaktjournalen.se/index.php?id=18137&avd1=0
Foto: Boo Westlund
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se