Norsk djurpark avlivar fyra vargar

Trots stora ansträngningar från djurparkens personal blev aldrig de fyra vargtikarna tillfreds med tillvaron bakom stängsel. Därför avlivades alla fyra på tisdagsmorgonen.

Vilda djur i hägn är inte helt okomplicerat och särskilt inte om djuren uppvisar tecken på stress och vantrivsel. I den norska Björnparken i Flå har man sedan ett och ett halvt år tillbaka haft fyra vargtikar i ett hägn. Vargtikarna fick man från en svensk djurpark men de kom aldrig till ro i den nya miljön utan har lagt mer och mer energi på att försöka ta sig därifrån.

– Det här är en förfärligt tråkig dag för Björnparken, men dessvärre ser vi ingen annan utväg, säger Georg Grimeli i ett pressmeddelande.

Björnparkens personal har gjort vad som stått i deras makt för att få vargtikarna att accepter ett liv bakom galler. De har byggt särskilda gömslen för vargarna och även matat dem med levande djur för att de skulle bli aktiverade. Men, ingen av ansträngningarna har hjälpt utan vargtikarna har fortsatt att visa upp sitt ogillande.

Under sommaren har missnöjet stegrats och tikarna har lagt all energi på att försöka ta sig ur hägnet. Dessutom hade de mist intresset för mat vilket är en nog så tydlig signal på att något är fel.

Vargarna avlivades på tisdagens morgon.

Källa: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/08/01/ulvepark-matte-avlive-ulvene

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se