Norsk minister säger nej till ryska vargar

Den norska landsbygdsministern Trygve Slagsvold Vedum har tidigare uttryckt sitt missnöje med svenska vargförvaltning och särskilt när det kommer till den genetiska förstärkningen.

Trygve Slagsvold Vedum, norsk landbruksminister är inte nöjd med Sveriges planer på utsättning av ryska vargar. I en intervju tidigare i år efter ett möte med Eskil Erlandsson sade han att sådana utsättningar skulle ses som en ren provokation. Under en intervju i radio NRK Hedemark i Oppland fortsätter han med sin kritik.

– Detta leder till ökade konflikter. Jag tror inte det möjligt att försvara detta för folk som får sina renar eller hundar tagna, eller för de som har närgångna vargar runt sina hus, säger han till radio NRK Hedmark och Oppland.

Norrmännen är oroliga för att utsättningarna kommer medföra konsekvenser även för dem och därför kommer Slagsvold ta upp frågan på nytt med Eskil Erlandsson.

– Jag har tagit upp frågan med honom och det kommer jag göra igen. Jag har sagt att detta är en politik som vi inte har någon förståelse för. Problemet är att Sverige är med i EU och det är EU som pressar på för att de ska sätta ut vargar. Men det kommer bara leda till mer konflikter, säger Tryggve Salgsvold Vedum.

 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se