Ny vargattack i Skåne – nio får döda

vargattack bromölla

Efter ett nytt vargangrepp i Skåne mellan Näsum och Sibbarp kan ytterligare nio får läggas till listan av förluster.  Länsstyrelsen upprepar sin uppmaning om ökad tillsyn.

Via länsstyrelsens hemsida meddelas att ytterligare ett angrepp skett i regionen. Besiktningen visar på att det med största sannolikhet handlar om ett vargangrepp och kunskapen om hur ett sådant ser ut har utan tvekan ökat i regionen sedan ett år tillbaka. Natten mot lördagen dödades nio får och ett flertal saknas fortfarande.

En del av fåren lär ha legat några dagar innan upptäckt.

– I den här typen av betesmark är det svårt att räkna in dem. Vi tror att vargen har varit här i några dagar. I går kväll fick jag budet. Vi har varit här sedan i morse (läs lördag morgon). Vi ska återkomma och sätta upp ett akutstängsel, en mindre ruta där fåren får gå i några veckor så räknar vi med att vargen är någon annanstans sedan, säger Lasse Carlsson, besikningsman på länsstyrelsen till Kristianstadsbladet.

Som alla vet vid det här laget sträcker sig vargen över stora områden varför uppmaningen om att se över sina djur och öka tillsynen gäller hela Skåne. Vidare säger också Carlsson uttryckligen att de hoppas på att vargen flyttar sig till ett annat område.

 

Källa: http://www.kristianstadsbladet.se/article1918797/Nio-far-dodade-av-varg.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se