Ny vargattack utanför Kristinehamn – åtta får dödade

vargdödat får med typskador

Söder om Kristinehamn har flera vargangrepp skett under året. I lördags upptäcktes ännu en attack där åtta får dödats.

Vargangreppen söder om Kristinehamn i Värmland har duggat tätt under året. Länsstyrelsen har inte tillstyrkt någon skyddsjakt trots att det med attacken i lördags handlar om fler än tre angrepp och cirka 40 dödade djur. Den senast drabbade djurägaren, Andréas Jansson säger sig nu på allvar överväga att sluta med djuren.

– Nöjet är borta, säger han till tidningen Jakt & Jägare.

Detta efter att ha funnit åtta vargdödade får i sin hage två mil söder om Kristinehamn. Hagen var stängslad med fem-trådigt elstängsel som populärt kallas för rovdjursavvisande och som i detta fall godkänts av länsstyrelsen. En glipa mellan nedersta tråden och marken är dock allt som krävs för att vargen skall kunna ta sig in enligt samma länsstyrelse.

– Jag tycker att det är ledsamt. Jag känner mig överkörd av att vi ska behöva ha det så här. Det känns inte som jag vill ha kvar djuren längre, säger Andréas Jansson.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargdrabbad-kan-sluta-med-far
Foto: Mikael Ria Jägare från vargangrepp i Sätila, Västra Götaland.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se