Nya ”franska” protester mot varg

varg nej 1

Fransmännen är kända för sin kreativitet när det kommer till agrara protester. Uppfinningsrikedomen återfinns även hos de som drabbas av vargen.

Dyngspridare, lass med grönsaker och annat organiskt material har nyttjats av franska bönder för att protestera mot lantbrukspolitik så länge vi kan minnas. Fåruppfödarna, herdarna och övriga djurhållande bönder  södra Frankrike är inte sämre än att de använder samma teknik. Döda får har lagts upp på politiskt strategiska platser, ägg och blod har kastats på miljöorganisationers kontor och traktorer med döda djur hängande från lastaren har ställts utmed turistvägar.

På en vägsträcka av den världskända cykeltävlingen Tour de France målades i skenet av månen följande budskap – ”VARG NEJ”, tillsammans med en överstruken vargskalle. Dagen efter tillkallades enligt uppgift personal från vägverket som målade över budskapet.

varg nej 2

Källa: https://www.facebook.com/pas.de.loups

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se