Nytt vargangrepp på får i Västra Götaland

Typiska bitskador av varg på får

Angreppen fortsätter i Västra Götaland och nu senast mellan Tanum och Grebbestad har två får dödats enligt länsstyrelsen.

Länsstyrelsens besiktningspersonal inspekterade på onsdagsmorgonen två döda får mellan Tanum och Grebbestad. Fåren hade av spåren att döma legat döda något dygn uppger länsstyrelsen.

Under samma onsdagsmorgon skrämde en kvinna bort en varg från en fårhage i Kville vilket ligger inom en mil från den plats där de döda fåren hittades. I en närliggande fårhage hittades tre lamm med svåra kramper vilka bedöms enligt besiktningsmannen komma från kontakt med det strömförande stängslet. Besiktningsmannen kan dock inte uttala sig om huruvida det är vargen som skrämt lammen att springa mot stängsel eller inte.

– Vi arbetar med frågan kring vilket eller vilka djur det är som angriper fåren. Vi önskar en lösning på problemet och det kräver att vi får så mycket information som möjligt från allmänheten om observationer av varg så att vi kan dra slutsatser om rörelsemönster och agerande, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/ny-vargattack-i-vastra-gotaland-1
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se