Omfattande vargangrepp på får, Enviken

En omfattande vargattack mot tamdjur har inträffat i Enviken utanför Falun. Minst 13 får har dödats och flera saknas fortfarande.

Per-Olof Alderbacks fäbod bestod av 35 får innan vargangreppet. Efter att vargen härjat bland djuren natten mot söndagen återstår bara 13 får. Resten är döda eller försvunna rapporterar tidningen Jakt & Jägare.

Alderback hade misstankar om att det var varg i området varför han flyttat djuren till en mindre nattfålla med rovdjursstängsel. Men det hjälpte inte för åskan hade slagit ut strömmen i stängslet (Reds. anm: Mycket vanligt förekommande att aggregaten såväl stänger av som att de blir helt obrukbara.) och när Per-Olof kom till hägnet på söndagsmorgonen var angreppet ett faktum.

Länsstyrelsen har besiktigat fåren och konstaterat att det är utfört av varg. Det är det andra angreppet inom det nybildade Björåsreviret

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se