Örebrojägare säger nej till inventering

I kölvattnet efter regeringens senaste manöver i vargfrågan svarar Jägareförbundet Örebro med att säga nej till såväl skyddsjakt som inventeringar.

Stämningen i Örebrokretsarna är hård. Allt bottnar i ett stort missnöje med att regeringen tog bort licensjakten på varg.

– Vi kan inte vänta. Vi måste agera nu, säger Jägareförbundet Örebros ordförande Göran Gunnarsson.

Under en kretskonferens den 25 augusti tog länsföreningen ett uttalande som går ut på tålamodet är slut.

”Genom åren har de löften vi fått gång på gång brutits, de inventeringar vi lagt ner stort arbete på att genomföra oavsett väder och snödjup har förbigåtts och nu lägger man ner licensjakten i stället för att ta striden för den förda rovdjurspolitiken mot EU-kommissionen. Förtroendet för regeringen och deras myndigheter kan inte bli lägre nu!”, skriver föreningen.

 

Säger nej

– Vi säger nej till att hjälpa till vid inventeringar eller att utföra skyddsjakter. I alla fall fram tills att regeringen visat den menar allvar med en kraftigt utökad skyddsjakt som kompensation för den borttagna licensjakten, säger Göran Gunnarsson.

Skulle regeringen uppfylla sitt löfte kan länsföreningen tänka sig att ompröva sitt beslut.

– Vi har skickat vårt uttalande till viltförvaltningsdelegationens alla medlemmar och alla riksdagspolitiker från länet. Vi kan inte vänta. Det jäser bland medlemmarna.

”I detta läge kräver vi att samhället tar sitt ansvar och märker alla alfapar och inför vargtelefoner som gör att vi jägare har en rimlig möjlighet att veta var vi vågar släppa våra hundar”, skriver Jägareförbundet Örebro.

Artikel: Örebrojägare säger nej till inventering – Jagareforbundet.

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se