Påkörd varg hittad på E20, Vretstorp

I höjd med Vretstorp hittades en påkörd varg under fredagens morgon. En trafikant stannade upp och kunde konstatera att det påkörda djuret var en varg.

Längs E20 hittades under morgontimmarna en påkörd varg av en förbipasserande bilist. Det var vid sjutiden som Johannes Lundkvist såg en illa tilltygad djurkropp på vägbanan. Lundkvist stannade för att flytta djuret från vägbanan och kunde då konstatera att det rörde sig om en varg, rapporterar tidningen Svensk Jakt.

– Den verkar ha blivit påkörd under natten. Vi drog den av vägen och rapporterade in fyndet, berättar Johannes Lundkvist.

Detta är en av flera trafikincidenter med varg under 2012 och en inte allt för vild gissning är att vi kommer få se ytterligare dödsoffer i trafiken bland de ungvargar som nu är på vandring efter nya jaktmarker. En försiktig uppskattning är att det rör sig om cirka 80 ungdjur som nu skall finna ny mark.

Ungdjuren kommer mest troligt att röra sig ner i södermanland och österut in i uppland.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se