Piloter hotas hos Rovdjursföreningen

Svenska Rovdjursföreningen ogillar skyddsjaktsbeslut på närgångna vargar

De helikopterpiloter som lejt sina tjänster till Naturvårdsverket efter beslut om avlivning av vargarna i Junsele har hotats till livet. Hoten skrevs på Rovdjursföreningens sociala hemsida.

Hot förekommer inte sällan när beslut om att vargar skall avlivas. Det är tjänstemän, jaktledare och även enskilda jägare som hotas till livet av människor som tar vargens parti oavsett vad som beslutas av myndigheter. På Rovdjursföreningens sida på Facebook delades hot ut om att helikopterpiloter som deltog i avlivningen av vargarna i Junsele borde skjutas ned.

Jämtlandsflygs vd, Sara Grinde har lämnat in en polisanmälan och är synnerligen upprörd över situationen;

– Jag förstår inte hur vargdebatten kan bli så snedvinklad. Skulle pilotens och de övriga i helikopterns liv vara mindre värda än en vargs, säger Sara Grinde till Länstidningen i Östersund.

Redaktören för Rovdjursföreningens hemsida, Jan Bergstam, säger till tidningen att han plockat bort dödshotet och att han är medveten om att det förekommer just dödshot om än ”de blivit färre på senare tid”.

Källa: http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/01/Piloter-hotas-pa-Rovdjursforeningens-Facebooksida-1.41707/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se