Pojke attackerad av varg på väg till skolan, Kazakhstan

pojke attackerad av varg på väg till skolan Kazakstan

En pojke i tonåren blev den 14 januari angripen av en varg när han var på väg till skolan. Angreppet skedde i byn Tolobay i norra Kazakhstan.

Tidningen Gazeta i Kazakhstan rapporterar om ett vargangrepp där en tonårig pojke på väg till skolan plötsligt fick kämpa för sitt liv. Angreppet skedde i den mellersta norra delen av Kazakhstan i byn Tolobay.

Pojken ådrog sig bitskador i armen och på halsen enligt vad som framgår i den videosekvens som finns tillgänglig på nätet från en nyhetskanal. Vidare tillstötte vissa problem då man i enlighet med föreskrifter skulle vaccinera pojken mot rabies. Ett kraftigt snöoväder omöjliggjorde flygtransport till regionalsjukhuset men saken löstes till slut lokalt.

Huruvida vargen var smittad eller inte har inte klargjorts då vargen försvann från platsen men vaccinering sker förebyggande där rabies är vanligt förekommande.

 

Källa: http://news.gazeta.kz/news/v-aktyubinskojj-oblasti-na-shkolnika-napal-volk-newsID391181.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se