Prisad drever vargdödad, Västra Götaland

drever molle vargdödad

På lördagsförmiddagen dödades en högt prisad drever av varg. Drevern var en av många hundar som dödats i gränstrakterna av Värmland och Västra Götaland sedan senare delen av 2014.

Länsstyrelsen misstänker att ett nytt revir bildats i gränstrakterna av Värmland och Västra Götaland. Området har präglats av flera vargangrepp mot hundar sedan andra hälften av förra året. Allt som allt rör det sig om sex dödade hundar medräknat drevern som dödades under lördagsförmiddagen i Laxarby, norr om Bengtsfors.

– Vargen har bitit av ryggen på honom, säger den bedrövade ägaren, Lars-Erik Dahlgren, i Jakt & Jägares webbradio.

Drevern Molle var såväl svensk som norsk jaktchampion och hade även placerat sig på pallplats i svenska mästerskapar. Den ersättning som staten erbjuder om 20 000 kronor räcker inte långt för att ersätta en sådan hund där många träningstimmar investerats.

Att det är jägare med hund som oftast upptäcker att ett nytt vargrevir har bildats är något vi skrivit om tidigare. Tyvärr sker upptäckten oftast genom att jägaren mister sin jakthund.

Molle blir också den första hunden som dödas av varg 2015. Enligt vår sammanställning dokumenterades 20 vargdödade hundar 2014. En ökning med mer än 30 % jämfört 2013 då 15 hundar dödades.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/stjarndrever-dodad-av-varg
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se