Regeringen vill satsa miljoner på att minska vargkonflikter

Mer pengar till akutgrupper och tjänstemän skall lindra vargkonflikter vid exempelvis attacker på tamdjur föreslår regeringen.

I den kommande budgetpropositionen föreslår regeringen att 14 miljoner satsat på åtgärder för att mildra de konflikter som kan uppstå i samband med vargattacker på tamdjur rapporterar TT.

Under 2013 skall 14 miljoner anslås till de länsstyrelser som berörs av varg och väntas gå till bland annat akutgrupper. Följande år kommer hela 20 miljoner att avsättas för ändamålet.

”Jag har sett när jag varit ute i landet att det fungerar lite olika från län till län. Men akutgrupper finns i Värmland. När det blir konflikter, och folk är skärrade, har man duktiga tjänstemän som rycker ut. De här pengarna är till för att de andra länsstyrelserna ska kunna inrätta liknande grupper”, säger miljöminister Lena Ek (C).

 Reds. kommentar: Vore det inte bättre att satsa på att förhindra vargattacker mot tamdjur?

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se