Riala: Johan skulle hämta tidningen – mötte varg

När Johan Ågren, 31, i Riala skulle hämta morgontidningen stod plötsligt en varg och stirrade på honom. – Jag kastade morgontidningen mot vargen. Det var det enda jag hade att försvara mig med, säger han till Expressen.se.

Johan Ågren bor i ett litet villaområde i Riala i Norrtälje kommun, där folk stött på varg flera gånger tidigare. I april sprang en varg fram till en kvinna med barnvagn i området.

När Johan Ågren på tisdagsmorgonen var ute med hunden för att hämta tidningen var det hans tur att stöta på en varg.

– Vid fem-tiden i morse gick jag ner för backen vid mitt hus och tittade till höger. Då såg jag något stort komma springande på vägen. Jag förstod direkt att det var en varg.

 

Försvarade sig med tidningen

Johan Ågren ringde till sin sambo och bad henne titta ut genom sovrumsfönstret för att hinna se vargen.

– Sedan gick jag vidare ner till min brevlåda. När jag kom tillbaka och var cirka 40-50 meter från brevlådorna stod vargen mitt på vägen framför mig. Jag drog hunden så nära intill min kropp som möjligt samtidigt som vargen började gå emot mig. Det enda jag hade att försvara mig med var tidningen så jag kastade den.

 

Vargen, Johan Ågren och hans hund. Privatbilder.

 

Tidningen träffade i närheten av vargens huvud. Hela tiden hade Johan ögonkontakt med vargen.

– Vargen råstirrade på mig. Det hela tog nog fem, sex minuter. Jag hann ringa polisen och flera andra samtal. Jag skrek till vargen och den gick några vändor framför mig. Jag kände mig väldigt trängd och visste inte vart jag skulle ta vägen.

 

Vilda vargar

Helt plötsligt avvek vargen och sprang därifrån.

– Mina föräldrar kom och plockade upp mig. Jag vågade inte gå hem själv, ändå är jag 31 år.  Nu är man ju rädd att den ska dyka upp igen eftersom den verkade så orädd för människor.

I Rialareviret föddes i fjol vilda vargar för första gången på 170 år i Stockholms län.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se