Ripjägare sköt varg under pågående angrepp, Minnesota

Ripjägarens hund kom rusande mot honom och efter sig hade den en stor varg. Jägaren sköt då vargen som befann sig på cirka sju meters avstånd rapporterar Outdoorlife.com

Enligt en rapport från Minnesota DNR (Departmen of Natural Resources) sköt en ripjägare nyligen en varg efter att den varit i färd med att döda hans hund. Ur rapporten läser vi följande om händelsen – Sam Hunter, Conservation Officer vid Park Rapids blev uppringd av en ripjägare som uppgav att han skjutit en timber wolf som jagat hans fågelhund.

Fågelhunden hade kommit springande mot jägaren med vargen i hälarna varpå denne sköt vargen med sitt hagelgevär på drygt 7 meters avstånd. Efter skottet ringde jägaren till DNR och rapporterade händelsen. DNR såg ingen anledning att inleda vidare efterforskningar kring händelsen som måste ha varit väl så skrämmande för jägaren påpekar Sam Hunter som heller inte tror att incidenten kommer att glömmas bort i första taget.

Reds. kommentar: Den normala ammunitionen vid fågeljakt efter ripa är US6 vilket motsvarar hagel av en storlek om 2,75 millimeter. Vid jakt på varg med hagel rekommenderas inget mindre än US1 vilka har en diameter om 4 millimeter. Givet ammunitionen som dödade vargen måste avståndet ha varit besvärande kort, eller som ripjägaren uppgivit cirka 7 meter.

Foto: Commons Wikimedia
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se