Ryttare förföljd av varg i mer än två kilometer

Erica Norberg gjorde sin andra ridtur för dagen i Östanbjörka, Grangärde. Efter att ha haft närkontakt med en varg i cirka två kilometer av ridturen har hon  bestämt sig för att det är färdigt med skogsbesök tillsammans med hästen.

Flera tidningar rapporterar om en närgången varg i Östanbjörka i Grangärde, Dalarna. Vargen som enligt Erica Norberg var ”stor och kraftig” upptäckte hon när hon tog sin andra ridtur för dagen. Lyckligtvis upptäckte aldrig hästen vargen emedan den häst hon ridit tidigare hade uppträtt lite märkligt i samma skogsområde vilket hon då inte kopplade till att det fanns varg i området utan mer såg det som att hästen var en smula övertänd.

Erica och hästen, Stepla förföljdes i hela vägen hem till stallet.

– Jag skrek och tjoade men den verkade inte speciellt rädd, berättar Erica, som tackar sin lyckliga stjärna att hennes häst aldrig blev varse att en varg höll sig i närheten, berättar hon för Dalarnas Tidning.

Eftersom hästar är flyktdjur och det kan vara väl så svårt att hantera en sådan situation är det förklarligt att Erica fortfarande är skärrad när hon pratar med tidningen.

– Mina händer darrar bara jag tänker på det och nu får jag hitta någon annan ridväg och jag törs definitivt inte rida ut själv igen.

 

Källa: http://www.dt.se/dalarna/ludvika/forfoljd-av-varg-under-ridtur
 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se