Såg varg i centrala Sunne

På onsdagskvällen stod Sunnebon Lars-Åke Axelsson utomhus för att röka. Lars-Åke bor centralt i Sunne och förväntade sig inte att få se en varg promenera förbi.

Trots förvåningen är Lars-Åke säker på att det var en varg han såg centralt i Sunne på onsdagskvällen.

– Öronen stod rakt upp på den, halsen var sträckt och svansen lång och tjock. Polis och jägare mätte spåren efteråt och de misstänker också att det handlar om varg, berättar han för Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Axelsson tyckte att vargen inte såg ut att vara ett äldre djur. Vidare upplevde han att det verkade som om den var på väg efter något.

– Jag vågade inte titta efter vart den sprang sen, säger han till NWT.

 

Varg eller hund

Polisen i Sunne tar observationen på största allvar och uppmanar samtidigt djurägare att vara uppmärksamma och hålla sina djur kopplade. Lars Furuholm, Länsstyrelsens rovdjursansvarige, kan inte säga säkert om det var en varg eller en hund.

– Vi vill att iakttagelser rapporteras till länsstyrelsen eller på 112 så att vi kan göra en professionell bedömning direkt på plats, säger Lars Furuholm till NWT.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se