Sällskapshund angripen på gårdsplan, Finland

Hund vargangripen på gård finland

Under kvällsrastningen på gården attackerades en sällskapshund av varg. Att varg rör sig i området nära gårdar är ovanligt men efter kraftiga snöfall är skogen svår för vargen.

Den finska tidningen Aamulehti rapporterar om ett vargangrepp mot en sällskapshund i torsdags förra veckan. Hunden hade släppts ut för att rastas på gården strax efter midnatt. Ägaren hörde plötsligt hunden skrika varpå han öppnade dörren.

Hunden kom rusande mot dörren och säkerheten. Vargen var strax bakom men stannade cirka fem meter från dörren för att sedan försvinna. Hunden klarade sig utan allvarliga skador.

I området beräknas det finnas 9 vargar. Hur många som kommer fällas i den jakt som påbörjas 23 februari för att fortsätta i tre veckor, återstår att se.

Att vargen nu sökt sig till gårdar i sin jakt på föda är något nytt. Förklaringen, fullt rimlig, är att det är mycket snö i skogen vilket kraftigt försvårar jakten på naturliga byten.

 

Källa: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194958574227/artikkeli/petoyhdysmies+susi+kavi+koiran+kimppuun+pihassa+ruovedella+tama+on+todennakoinen+syy.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se