Sällskapshund dödad av varg, Sollefteå

Lisbeth Friberg hörde hennes sällskapshund skrika för livet ute på tomten. Det sista hon såg var hur vargen försvann med hunden i käftarna.

I det lilla samhället Västergransjö utanför Sollefteå bor Lisbeth Friberg. När hon som vanligt släppte ut sina två små sällskapshundar i onsdagsmorse visste hon inte att en varg lurade i närheten.

Plötsligt hörde Lisbeth hur en av hundarna skriker för livet. När hon rusade till fönstret för att se efter vad som hänt ser hon en varg försvinna med den lilla hunden i käftarna. Det är en bild som Lisbeth inte kommer att glömma:

– Den bilden kommer jag få leva med länge, det var en chock säger hon till Aftonbladet.

Först trodde hon inte att det var en varg eftersom den hade en ovanlig färg men efter att ha konsulterat sakkunniga har hon förstått att det måste ha varit en varg som tog hunden. Om en hund hade legat bakom angreppet hade den lämnat kvar det dödade djuret emedan vargar har för vana att ta med sig mindre bytesdjur.

Lisbeth och hennes man känner olust inför deras nya granne.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se