Sällskapshund vargdödad på gård, Västmanland

En korthårig Collie släpptes tidigt i tisdags morse ut på tomten för att kissa. Ägaren hörde ett skall, varefter hunden var spårlöst försvunnen. Senare hittades rester av tiken som dödats av varg.

Att låta hundar uträtta sina behov på tomten i egen regi har visat sig vara förknippat med stora risker om det finns varg i närheten. I tisdags morse togs en korthårig Collie på en gård mellan Haltshammar och Surahammar i Västmanlands län, skriver länstidningen.

Ägaren hörde, kort efter att han släppt ut tiken, ett kort skall. Därefter var tiken, Mimmi spårlöst försvunnen.

Sent på eftermiddagen hittades resterna av tiken som mer eller mindre hade ätits upp av vargen.

– Vi kunde aldrig drömma om att det skulle sluta på det här viset. Vi har haft ett paradis härute. Nu är det förstört, säger Sirkka till VLT.se

Länsstyrelsens personal har varit på platsen och funnit spår och spillning efter varg.

Redaktionens kommentar: Händelsen är på inget vis unik, utan mer att betrakta som allmän för hur just sällskapshundar dödas av varg. Närhet till boningshus eller människor har visat sig utgöra inget till ringa skydd. Vid flera tillfällen har de som förlorat sina hundar också sett själva angreppet och hur deras hund försvunnit i käftarna på vargen. Läs mer om detta i Våra vargdödade hundar.

 

Källa: http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.2555805-varg-dodade-hund
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se